در معرفی میکروسمنت، کاربردها و شیوه‌ی اجرای آن به صورت کلی و مختصر پرداختیم. در مقاله‌ی حاضر قصد داریم به صورت جزئی و مفصل، نحوه‌ی اجرای میکروسمنت را بررسی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا با روش اجرای میکروسمنت آشنا گردید.

میکروسمنت یک پوشش سیمانی ساخته شده از مخلوط سیمان و پلیمر مایع است که از آن برای پوشش تمامی سطوح مثل دیوار، کف و به طور کلی تمامی امور مربوط به دکوراسیون داخلی و خارجی جهت زیباسازی استفاده می شود.

اجرای میکروسمنت برای بیشتر سطوح مناسب بوده و اجرای آن به صورت دوغاب انجام می پذیرد و می تواند درزها و شکاف ها را خیلی سریع پر کند به همین دلیل برای سطوح بزرگ مثل سقف، کف، دیوارها و حمام ،استخر  نیز بسیار مناسب است.مراحل کلی کار به این صورت است:

  • آماده سازی مواد اولیه
  • زیر سازی قبل از اجرای کار
  • اجرای میکروسمنت

میکروسمنت 25 کیلوگرمی

2.750.000 تومان


آماده سازی مواد اولیه Microcement

مرحله‌ی اول اجرا میکروسمنت،  مهیا نمودن مواد اولیه، مخلوط میکروسمنت و وسایل آن است. به دلیل اینکه میکروسمنت ماده‌ی ساده‌ی بتنی است، فراهم نمودن ابزار و وسایل جهت ساخت آن نیز کار سختی نبوده و نیاز به ابزار پیچیده‌ای ندارد. ابزار یا دستگاه‌هایی که جهت ساختن میکروسمنت لازم است عبارت‌اند از:

  • ماشین پرداخت سطوح
  • سنگ سنباده نوسانی
  • سنگ سنباده‌هایی که دارای محور لنگ هستند.
  • استفاده از وسایل اندازه‌گیری
  • ماله‌ی ایتالیایی دارای سطحی صاف
  • جارو برقی

زیرسازی و بتونه کاری قبل از اجرای میکروسمنت

  مهم ترین اقدامات قبل از  اجرای میکروسمنت مربوط به زیر‌سازی و بتونه کاری جهت اجرای کار است. در این قسمت باید دقت کار را بالا برده و نکاتی که مربوط به زیرسازی است را به خوبی رعایت کنید.در واقع عملیات زیر سازی و بتونه کاری، کیفیت و همچنین چسبندگی کار را افزایش داده و سبب می‌شود از بروز مشکلات احتمالی هنگام اجرای کار یا بعد از تمام شدن آن پیشگیری شود. می‌توان گفت منشأ بیشتر مشکلاتی که هنگام استفاده از سطوح یا در حین اجرای مراحل بعدی کار به وجود می‌آید، عدم زیرسازی مناسب است.

آشنایی با مراحل زیرسازی قبل از اجرا

در زیر به طور کامل با روش های زیرسازی قبل از اجرای میکروسمنت آشنا خواهید شد:

  • مرحله‌ی اول از زیرسازی، مرحله ی نظافت است. باید به گونه‌ای سطح اولیه را تمیز نمود که هیچ اثری از گچ، گرد و خاک یا رنگ بر روی سطح باقی نماند. سطحی که قرار است میکروسمنت بر روی آن اجرا شود باید بدون درز و ترک بوده و همچنین کاملا هموار و صاف باشد.
اجرا میکروسمنت کف
  • در مرحله‌ی دوم و پس از تمیز شدن سطح، نوبت به تنظیم شیب می‌رسد. دقت کنید که تنظیم شیب به گونه‌ای باشد که خروج آب به راحتی و بدون دردسر انجام شود.
  • در مرحله‌ی اول اشاره کردیم که باید تمام درزها و ترک‌ها پر شود. جهت انجام این کار پیشنهاد می‌شود ترک‌ها و فاصله‌ی میان سطوح به وسیله‌ی چسب اپوکسی گرفته شود. دقت داشته باشید در ابتدا رول فایبر گلاس بر روی درز یا ترک گذاشته و به خوبی چسبانده شود و بعدا چسب اپوکسی به وسیله‌ی غلتک بر روی آن پخش شود.
  • اقدامی که در مرحله‌ی آخر باید انجام داد، بتونه کاری مناسب بر روی سطح مورد نظر است. این کار موجب می‌شود تا از چسبندگی سطح و عدم ریزش پلیمر مایع آن مطمئن شوید.

نکات مهم  اجرای میکروسمنت

در اجرای میکروسمنت، دو نکته بسیار حائز اهمیت است که به شما کمک می‌کند در نهایت یک کار تمیز و بی نقص داشته باشید. این نکات عبارت‌اند از:

  • نکته‌ی اول: اگر هدف شما این است که میکروسمنت را بر روی سرامیک که دارای سطحی صاف است اجرا کنید؛ بهتر است از ماده‌ای به نام Fest contact که دارای شن و ماسه است استفاده کنید زیرا سبب می‌شود سطح سرامیک زبر شده و میکروسمنت بر روی آن بهتر اجرا شود.
  • نکته‌ی دوم: نکته‌ی دوم در مورد زمان اجرای هر لایه است. در واقع شما باید برای اجرای هر لایه و شروع مرحله‌ی بعدی، زمان 2 تا 3 ساعت را در نظر بگیرید به دلیل اینکه صرف زمان مذکور باعث می‌شود لایه به خوبی و به طور کامل جذب سطح شود.

اجرا میکروسمنت کف

موارد حایز اهمیت در تنظیم سطح میکروسمنت و لایه های آن

در این بخش از مقاله قصد داریم مراتب مختلف زیرسازی اجرای میکروسمنت را به صورت جزئی‌تر بررسی کنیم:

  • در مورد بررسی سطح از نظر عاری بودن از گرد و خاک، خشک بودن آن و… در بالاتر صحبت کردیم. در اینجا لازم است بدانید به طور کلی میکروسمنت بر روی دو نوع سطح اجرا می‌گردد: نوع اول، کف‌ها و دیوارهایی هستند که به تنظیم نیاز دارند. نوع دوم نیز کف دیوارهایی است که کاملا صاف هستند.
  • اقدام بعدی پس از اتمام بررسی‌ها در مورد سطوح مورد نظر، قرار دادن نوار محافظ است. این نوار محافظ همانطور که از نام آن مشخص است برای محافظت از محیط اطراف یا نقاطی است که نمی‌خواهیم میکروسمنت بر روی آن اعمال و اجرا شود.
  • در مرتبه‌ی سوم از نحوه‌ی اجرای میکروسمنت،مش فایبر گلاس را روی سطح کف و دیوارهایی که به تنظیم شدن نیاز دارند، می‌کشید.

شاید برایتان سؤال شود که استفاده از مش فایبر گلاس چه تاثیری دارد؟

باید بگوییم این مش، مقاومت میکروسمنت را در برابر سرد و گرم شدن بالا برده و از ترک خوردن آن جلوگیری می‌کند. از تأثیرات دیگر آن نیز می‌توان به پوشاندن نواقص و نقاط اتصال بین کاشی‌ها و همچنین اتصال بهتر میکروسمنت اشاره کرد. میکروسمنت بر روی مش، در لایه هایی به ضخامت یک میلیمتری اجرا می‌شود به همین علت توصیه می‌کنیم دو لایه از میکروسمنت اجرا شود. در این مرحله لایه‌ی اول را اجرا کرده و سپس ماله‌ی استیل بر روی آن کشیده شود.

مش فایبرگلس

نکته: در صورتی که مش از قبل قرار داده شده است می‌توانید پرایمر را روی مش بچسبانید، زیرا سبب می‌شود مش بر روی سطح باقی مانده و استفاده از میکروسمنت را ممکن سازد.

پرداخت میکروسمنت

    • مراحل آخر، مرحله‌ی پرداخت میکروسمنت است. در این مرحله، لایه‌ی دوم را اجرا کرده و با استفاده از ماله‌ی پلاستیکی مخصوص که خاصیت انعطاف پذیری دارد، جلوه‌های زیبایی به وجود آورید. زمان خشک شدن آن معمولا 20 الی 40 دقیقه است. پس از خشک شدن کامل، آن را سنباده کشیده و پس از آن گرد و خاک موجود را با جاروبرقی و یک پارچه‌ی مرطوب تمیز نمایید و در آخر نوار محافظ را بردارید.

    نکته: بر روی لایه‌ی زیرین و لایه‌ی رویی یا نهایی با استفاده از برس مویی، سنباده 180 تا 200 بکشید.

    سیلر

    • در مرحله‌ی بعد نیز، سیلر( پرایمر رنگ) استفاده می‌شود زیرا کاربرد سیلر سبب برجستگی رنگ، ضد آب بودن میکروسمنت و کاهش درزهای آن می‌شود.

    وارنیش میکروسمنت

    • در مرحله‌ی نهایی از اجرای میکروسمنت از وارنیش استفاده کنید زیرا به عنوان لایه‌ی محافظ عمل کرده و موجب می‌شود ویژگی نفوذناپذیری میکروسمنت در مقابل تمیز کننده‌ها مثل: آمونیاک و… افزایش یابد. شایان ذکر است که سه نوع لاک از جمله: براق، مات، ساتن وجود دارد که تولید کننده‌ها پیشنهاد می‌کنند برای دیوار، لاک براق و برای کف، لاک ساتن یا مات را انتخاب کنید.

    با ما در تماس باشید

    امیدواریم که مطالب فوق برای شما مفید واقع شده باشد. همچنین شما می توانید در زمینه خرید انواع میکروسمنت، و اجرا آن در مشهد با کارشناسان مجرب مجموعه آروان تماس حاصل کنید.