اولین چیزی که اصول طراحی نمای ساختمان برای ما به ارمغان می آورد توجه اولیه ی افراد می باشد. وقتی جذابیت ظاهری و خلاقیت در طراحی نمای خارجی در یک ساختمان وجود داشته باشد در خرید و فروش  ساختمان نیز موثر است. برخی مواقع طراحی های داخلی با کیفیت و جذابیت زیادی انجام می شود اما به دلیل کیفیت پایین طراحی نمای خارجی ساختمان به چشم نمی آید.

این مجموعه با در اختیار داشتن متخصصان طراحی نما تصمیم دارد در این مقاله اصول طراحی نمای ساختمان را با جزئیات و معرفی انواع سبک های بروز و جدید تشریح کند. قصد و هدف از تشریح اصول طراحی نما آموزش اصولی است که علاقه مندان بتوانند با درک بهتر نمای بهتر و زیباتری را برای ساختمان و ویلای خود طراحی کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا اصول طراحی نمای ساختمان را با معرفی ده نمونه نمای طراحی برای شما بیان کنیم.

اصول طراحی نمای ساختمان

اصول طراحی نمای ساختمان و تعریف طراحی نما

وقتی در خصوص اصول طراحی نمای ساختمان صحبت می کنیم طراحی نما یکی از مهم ترین بخش های طراحی ساختمان محسوب می شود. این بخش یعنی نمای طراحی شده می تواند علاوه بر داشتن زیبایی در کاهش هزینه های ساختمان و آسیب های محیط زیستی موثر باشد. یکی از نکات اصول طراحی نما این است که همواره بایستی طبق قوانین شهرسازی منطقه باشد. همچنین بایستی بتواند نیازهای ساکنین و در اصطلاح مالک ملک را نیز تامین کند.

در طراحی نمای ساختمان و با توجه به اصول طراحی نمای ساختمان نکات اجرایی خاصی وجود دارد که یکی از این نکات میزان نور و حرارت و نیز جهت تابش نوری است که به ساختمان وارد می شود. شکل و موقعیت درب و پنجره ها، استفاده از مصالح و رنگ های مناسب نیز از دیگر عوامل طراحی نمای ساختمان می باشد. در هنگام طراحی نمای ساختمان فضای باز می تواند نقش موثری را ایفا کند. فضای باز می تواند یک زیبایی و جذابیت خاصی به نمای طراحی اعطا کند.

با این همه تفاسیر هدف اصلی از طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمان جذب بازدید کنندگان و استفاده کنندگان می باشد. یک طراحی متناسب با اصول طراحی نمای ساختمان می تواند نقش مهمی در ایجاد هویت شناختی ساختمان داشته باشد. در نتیجه طراحی مناسب باعث جذب مشتری و افزایش قیمت ساختمان نیز می شود.

از دیگر نکاتی که در طراحی نمای ساختمان بایستی در نظر گرفت، اصول طراحی نمای ساختمان متناسب با شرایط محیطی و قوانین شهرسازی منطقه می باشد. برای اینکه یک نمای مناسب و هماهنگ با منطقه داشته باشیم نیاز است تا با قوانین و مقررات راه و شهرسازی آشنا باشیم. همچنین بایستی با شرایط محیطی منطقه نیز آشنا باشیم تا متناسب با آن شرایط نما را طراحی کنیم.

طراحی نمای ساختمان

نکات مهم در طراحی نمای ساختمانی

نکته ی مهمی که در خصوص اصول طراحی نمای ساختمان می بایست بدانیم این است که در طراحی نمای ساختمان معماری و به اصطلاح زبان ساختمان بسیار مهم است. هر نوع ساختمانی دارای استایل و ظاهر خاص خود می باشد. اگر بخواهیم یک مثال بزنیم می توان گفت که نمای ساختمان صنعتی با نمای ساختمان مسکونی فرق دارد. نمای ساختمان صنعتی متناسب با کاری که قرار هست انجام شود طراحی می شود و نمای مسکونی متناسب با سلیقه ی شخصی طراحی می گردد. در گام بعدی می توان به انتخاب رنگ مناسب و جزئیات بیشتر نمای ساختمان توجه کرد و ساختمانی متناسب با شرایط منطقه و باب میل مالک آن طراحی نمود.

در انتخاب رنگ متناسب با ساختمان می توان به قوانین شهرسازی و شرایط محیط نیز رجوع نمود تا در صورت انتخاب رنگ دلخواه با مشکلات شهرسازی مواجه نشویم. جزئیات ساختمان نیز بایستی متناسب با نوع و استایل ساختمان ها در نظر گرفته شود. به عنوان مثال در صورتی که ساختمان مد نظر ما یک هتل باشد طبیعتا یک نمای مرمر قدیم نمی تواند برای جذب مشتری مناسب باشد در صورتی که همان نمای مرمر می تواند یک مسافرخانه را اقنا کند.

.کنید

نمای ساختمان

سایر نکات اصول طراحی نمای ساختمانی

در خصوص اصول طراحی نمای ساختمان در نماهای مدرن توجه به نورپردازی نیز بسیار حائز اهمیت شده است. با توجه بوجود آمدن سبک نورپردازی نما و وجود انواع نورپردازی ها در بازار استفاده از آنها می تواند در نوع خود موثر و مفید باشد. نورپردازی باعث می شود که نمای ساختمان فقط مربوط به صبح و موقع روشن هوا نباشد و در شب نیز دیده شود. نورپردازی های جذاب می تواند ساختمان را در کنار سایر ساختمان ها متمایز کند. برای داشتن یک نمای جذاب در شب استفاده از نور پردازی بهترین انتخاب است. همچنین می توان گفت که نورپردازی می تواند نما را جذاب تر از حالت روز نماید و جلوه ی بهتری به ساختمان بدهد.

همواره مشورت گرفتن از معماران حرفه ای می تواند کمک زیادی در اصول طراحی نما نماید. شما نیز برای یک طرح بهینه که همه چیز را تامین کنید نیاز دارید با معماران حرفه ای در تماس باشید. 

نماهای ساختمانی که در سال 2023 بسیار معروف است

در این قسمت چهار نمونه نمای معروفی را که در سال 2023 مورد توجه بسیاری از افراد و متخصصان معماری قرار گرفت را معرفی می کنیم:

۱- اصول طراحی نما با الگو گرفتن از طرح های فضایی:

در این سبک، از خطوط شکسته و متقاطع بسیاری استفاده می‌شود تا نماهای جالب و پیشرفته به وجود آید. از این رو، معماران و طراحان در این نوع نما به کاربرد روش‌های حداکثری برای ایجاد نظریه های فضایی، مانند تلاش برای کاهش علامت‌ها و عناصر غیرضروری در نماها، توجه خاصی دارند. رنگ‌هایی که در این سبک به‌کار می‌روند، شاداب و جذاب و با طراوت زیادی هستند.

طراحی نما فضایی

۲- الهام از سبک مینیمال برای طراحی نما:

در این روش، از خطوط ساده و متقاطع روشن و شفاف شده برای ایجاد جلوه‌های روشن و جدید استفاده می‌شود. طراحان در این روش سعی می‌کنند با کمترین تعداد عنصر، جلوه‌هایی جذاب و شگفت‌انگیز را خلق کنند. علاوه بر این، رنگ‌های کم فروغ و ساده، همواره در طراحی نماهای مینیمال استفاده می شوند.

طراحی نما با الگو گرفتن از طرح های فضایی

۳- سبک گوتیک نیز از دیگر سبک های مورد استفاده در طراحی نما می باشد:

در این روش، از خطوط پیچیده، متقاطع دایره ای و ابرهای دراز استفاده می‌شود تا نماهای تاریک و مرموز را به‌وجود آورد. رنگ‌های تیره و دارای عمق به‌درستی در این روش پیاده سازی می شود. این سبک بیشتر در طراحی نماهای محله های قدیمی یا ساختمان‌های اسلیمی به‌کار می‌رود.

طراحی نما با الگو گرفتن از طرح های فضایی

۴- یکی دیگر از سبک های طراحی نما طراحی به سبک رنسانس است:

در این روش، از خطوط قوی و دارای جزئیات برجسته و متقاطع به شکل پیچیده استفاده می‌شود تا نماهای کلاسیک و با شکوه پدید آید. رنگ‌های عمیق و غنی، روشن و شاداب از نماهای رنسانس برجسته می باشند. استفاده از رنگ‌های طلا و نقره نیز در این روش به‌کار می‌رود.

 طراحی نما با الهام از سبک رنسانس

اهمیت نما در ساختمان سازی

چیزی که نمای داخل و خارج ساختمان را به هم مرتبط می کند و باعث دیده شدن ساختمان قبل از ورود به آن می شود نما و ظاهر نمای می باشد. ظاهر نما همواره مورد اهمیت بوده و علاوه بر بحث زیبایی باعث تمایز میان ساختمان های کناری با ساختمان ما می شود.

در بحث اصول طراحی نمای ساختمان و طراحی ساختمانها باید طوری باشد که نما به لحاظ محیطی بتواند با اطراف خود سازگار باشد. همچنین طرز شکل بندی نما و رنگ بندی آن متناسب با الگوهای محیطی طرح گردد تا مشکل شهرسازی و سایر عدم سازگاری های محیطی بوجود نیاید. بحث زیبایی نما را اگر در یک نگاه کنار بگذاریم نمی توان از بحث هزینه ی مصرفی نما و مقرون به صرفه بودن آن بگذریم. نما باید در عین زیبایی دارای صرفه ی اقتصادی نیز باشد در غیر این صورت ممکن است هزینه های ساخت را به شدت افزایش دهد.

در کل بحث نما و نماسازی یک بحث بسیار مهم در حوزه ی معماری و زیبایی شناختی می باشد که میتواند بیانگر ساختمان باشد. نما به عنوان یک هویت بصری بسیار برای کاربران ساختمان و حتی همسایگان بسیار موثر و مهم است.

 

نمای طبیعت دوست ساختمان

قیمت طراحی نمای ساختمان

میزان هزینه لازم برای اجرای نمای ساختمان؛ یکی از موارد مهم در اصول طراحی نمای ساختمان است. موارد مختلفی بر روی قیمت نمای ساختمان تاثیرگذار است. عواملی مانند؛ روش اجرای نمای ساختمان، سبک طراحی نما، متریال به کار رفته در نمای ساختمان، مساحت نمای ساختمان و زمان بر بودن اجرای نما بر قیمت طراحی و اجرای نمای ساختمان موثر است. برای طراحی نما و ارائه آن به کارفرما از نرم افزارهای مختلفی می­ توان استفاده کرد که برخی از افراد علاوه بر طرح سه بعدی، از انیمیشن برای ارائه کار استفاده می­ کنند در نتیجه این موارد هم بر روی قیمت طراحی تاثیر می ­گذارد.

خلاصه مطلب

اصول طراحی نمای ساختمان به ما می گوید که برای شرایط هر ساختمانی نیاز به یک نمای مختص آن می باشد.  اولین چیزی که از ساختمان در ذهن بصورت تصویری شکل می گیرد نمای ساختمان است. وظایفی از قبیل رساندن نور، حرارت و صدا و نیز عایق بودن ساختمان در برابر موارد گفته شده نیز می تواند به نما ربط داشته باشد.

سوالات متداول

اگر بخواهیم به طرح های سال 2023 در خصوص نما اشاره کنیم می توان به مواردی مانند نماهای با طراحی به سبک طرح‌های فضایی، نمای مینیمال، نمای سبک گوتیک، نمای سبک رنسانس و غیره اشاره کرد.