این سوال شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تفاوت پتینه و میکروسمنت به چه علت است و برای دیوار من کدوم مورد مناسب است و هر یک چه مزایا و معایبی دارند ؟

تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به جواب این سوال ها برسید و انتخاب درستی انجام دهید.

پتینه

پتینه کاری

میکروسمنت

میکروسمنت

میکروسمنت و کاربرد آن

همون طور که میدانید  میکروسمنت پوشش دکوراتیو بر پایه سیمان میکرونیزه، پلیمر و کریستال‌ها است و کاربرد آن برای  دکوراسیون داخلی و خارجی بسیار فراوان است. در دکوراسیون داخلی شامل (پوشش پله ها، وان حمام و سرویس بهداشتی، شومینه، میز‌های پیشخوان و مبل و صندلی، دیوارهای دکوراتیو مثل بین‌کابینتی و دیوار پشت تلوزیون و…) و همچنین در دکوراسیون خارجی شامل (حیاط خلوت، محوطه، بالکن، مناطق تفریحی، مناطق اداری و تجاری، ویلاها، کافه و رستوران، هتل‌ها، استخر، باشگاه‌های ورزشی و…) استفاده‌های فراوان دارد.

مزایای میکروسمنت

مزایای میکروسمنت بسیار زیاد است تا حدی که تقریبا در تمامی سطوح قابل اجرا است. یکی از مزایای استفاده از آن، بدون درز بودن و همچنین قابلیت ضدآب شدن است که به همین علت نظافت میکروسمنت بسیار راحت است.

علاوه بر این در طرح و رنگ و زیبایی محدودیتی ندارد پس قابلیت پاسخگویی به تمامی سلایق را دارد. در واقع این پوشش بدون توجه به اینکه سطح مورد نظر چه متراژی داشته باشد، یکپارچه و بدون درز و شکاف اجرا می‌شود. در اینجا خلاصه ای از مزایای اصلی میکروسمنت را برای شما شرح می‌دهیم:

  • ایجاد فضایی خاص
  • سطح بدون درز
  • کاربری بالا
  • طیف گسترده از رنگ  و بافت های میکروسمنت
  • چسبندگی بالا
  • سازگار با کاشی، مرمر، ظروف سنگی، بتن، سیمان، گچ و غیره
  • مقاوم در برابر ضربه ،خط و خش و محصولات شیمیایی
  • ضد آب ، ضد لغزش، بسته به نوع پرداخت
  • محصول ۱۰۰% سازگار با محیط زیست
  • نگهداری و تمیز کردن آسان با آب و صابون
  • فضاهای خالی از میکروب و باکتری به دلیل نانو بودن
  • نصب آسان
  • قیمت بسیار مقرون به صرفه
میکروسمنت در سرویس بهداشتی
میکروسمنت
میکروسمنت

پتینه چیست؟

پتینه لایه ای نازک است که با استفاده از ابزار های متفاوت و رنگ های دکوراتیو بر روی سطوح فلزی و چوبی به صورت طرح هایی خاص ایجاد می شود. پتینه کاری یکی از تکنیک های نقاشی است. همچنین امروزه در بخش دکوراسیون داخلی ساختمان ها به کار می رود

کاربرد پتینه

پتینه کاری از  کار هایی است که می توان برای ایجاد جذابیت نمای داخلی ساختمان ها از آن استفاده کرد. از پتینه می توان برای طراحی بر روی دیوار و همچنین ایجاد جلوه هایی زیبا بر روی سقف ساختمان ها استفاده کرد. در تمامی مکان های اداری و مسکونی و تجاری و راه پله ها و سالن های کنفرانس و بیمارستان ها و … می توان پتینه کاری انجام داد. معمولا پتینه کار ها توصیه می کنند از این کار برای نما های داخلی که با بارندگی مواجه نمی شوند استفاده کرد چرا که رطوبت باعث آسیب و خرابی می شود.

تفاوت پتینه با میکروسمنت

انواع پتینه

پتینه کاری انواع بیشماری دارد. از جمله: طلا کاری – نقره کاری – طرح فرشته – کهنه کاری – طرح چوب – برجسته و غیر برجسته – بافت دار و بدون بافت – ابر و باد و …. به صورت کلی پتینه را می توان به دو دسته ی بافت دار و مسطح تقسیم کرد. در نوع دوم پتینه تقریبا به صورت مسطح و همراه با رنگ کاری انجام می شود. در این نوع از پتینه به دلیل این که از رنگ استفاده می شود تکنیک های متفاوتی چون: کلاسیک و گلاستر و برجسته و چروک یا چرمی و آنتیک کاری و طرح های موتیف و … قابلیت اجرا دارد.

مزایای پتینه کاری

پتینه کاری دارای مزایای بسیاری است که در این اینجا چند مورد از آنها را برای شما بیان می کنیم.

1-پتینه نسبت به رنگ های روغنی و کچی دوام و استحکام بیشتری دارد و دیر تر آسیب می بیند.

2-انواع بسیار دارد و بدون محدودیت است و شخص می تواند هر رنگ و طرحی که دوست دارد انتخاب کند.

3- این کار بر روی تمامی سطوح مختلف از جمله : فلزی و چوبی و … و حتی سطوح منحنی هم قابلیت اجرا دارد.

4-قابلیت شست و شو دارد. ( توجه داشته باشید که اکریلیک حلال در آب است )

5-این کار دارای قابلیت خشک شدن سریع است و می تواند تمامی ایرادات موجود را پوشش دهد.

معایب پتینه کاری ساختمان

1-قابلیت تغییر پس از اجرا کار بر روی دیوار ها وجود ندارد.

2-پس از آسیب دیدن و کنده شدن باید مرمت شود.

3-برخی از طرح های پتینه کاری دارای شست و شو هستند و برخی از طرح ها قابلیت شست و شو ندارند و اگر کثیف شوند باید مورد ترمیم قرار گیرند.

4-پتینه به دلیل این که در آب حل می شود برای فضا های داخلی ساختمان مناسب است و معمولا برای فضاهایی که در معرض رطوبت قرار دارند مناسب نمی باشد.

نتیجه گیری

 تفاوت پتینه با میکرو سمنت  در این است که میکروسمنت ماندگاری بالاتر و مقاومت بیشتری نسبت به پتینه دارد. میکروسمنت  برعکس پتینه در استخر ها و باشگاه ها ورزشی و بالکن ها قابل استفاده است. این محصول سازگاری بسیاری با محیط زیست دارد و به آن آسیب وارد نمی کند. شما با استفاده از آب و صابون به راحتی می توانید آلودگی ها را از روی طرح مورد نظر پاک نمایید. میکروسمنت  را می توان بر روی کاشی و مرمر و ظروف سنگی و بتن و سیمان و… استفاده نمود. میکروسمنت  به دلیل نانو بودن باعث جلوگیری از ایحاد باکتری و میکروب در فضا های خالی می شود.  

با توجه به توضیحاتی که داده شد اگر دنبال طرح ثابت و قابل شستشو هستید میکروسمنت انتخاب درستی  می باشد.